ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ГРАДА СОМБОРА

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора, одржао је данас 2. седницу којом је председавао председник Савета, градоначелник Антонио Ратковић.

Током седнице, чланови Савета дискутовали су о реализованим активностима и плановима за спровођење Програма за рад тела за координацију послова безбедности саобраћаја града Сомбора, а по одобреним средствима по Уговору о преносу средстава по Првом јавном позиву за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима у 2024. години.

Уговором о преносу средстава по Првом јавном позиву, Граду Сомбору су одобрена средства у износу од 19,5 милиона динара којима ће се реализовати активности предвиђење наведеним Програмом, као што су унапређење саобраћајног образовања и васпитања, унапређења саобраћајне инфраструктуре, те превентивно – промотивне активности, едукације и друго.

У наредним месецима, Град ће расписати више јавних позива и конкурса, како би се спровеле предвиђене активности, међу којима су и набавка ауто седишта за бебе, седишта за превоз деце бициклом, светлосне сигнализације за бицикле, ротациона светла за тракторе, опрема за мотоциклисте, школарце и друго, а заинтересовани суграђани ће о свему бити благовремено обавештени путем званичног сајта Града Сомбора.