РЕАЛИЗОВАН ТАКТИЧКО – ТЕХНИЧКИ ЗБОР И ЈАВНО – ПОКАЗНА ВЕЖБА ПОВОДОМ ДАНА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Поводом обележавања Дана сектора за ванредне ситуације, Ватрогасно спасилачка јединица Сомбор, у сарадњи са Цивилном заштитом града Сомбора, ДВД Стапар и Црвеним крстом Сомбор, реализовала је тактичко – технички збор на Тргу Светог Тројства, као и јавно – показну вежбу гашења пожара.

Командант Ватрогасно – спасилачког батаљона Сомбор, Жарко Дмитровић, том приликом је изјавио да је циљ данашњег догађаја био да се грађанима прикаже опрема коју поседују, те кроз једну вежбу гашења пожара покаже спремност и увежбаност више служби које заједно делују у ванредним ситуацијама.

„Поводом Дана сектора за ванредне ситуације, славе Пресвете Богородице Неопалиме купине, окупили смо се данас овде да покажемо део своје опреме коју поседујемо и да одржимо једну јавно – показну вежбу гашења пожара на једном јавном објекту, наше Градске куће. Када је реч о изложеној опреми, изложен је део наших возила, опрема за рад и спасавање на води, чамац, теренско возило, возило за гашење пожара и возило за техничке интервенције у саобраћају“, рекао је Жарко Дмитровић.

Током јавно – показне вежбе, припадници Ватрогасно спасилачке јединице, ДВД Стапар и Цивилне заштите, учествовали су у акцији гашења пожара на објекту Градске куће и спашавања цивила који су били у објекту, док су припадници Црвеног крста указивали прву помоћ повређенима.