ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА НЕМАЊУ МАЛБАШКОГ И СЛАВКА ТЕКИЋА

На недавно одржаном 14. Међународном џудо кампу „Сомбор 2024“, у организацији Џудо клуба „Бачка“ и уз свесрдну подршку Града Сомбора, око 200 такмичара из више од 10 земаља света је имало прилику да научи неке нове технике и усаврши своје вештине уз вођење изванредног Славка Текића, џудо тренера репрезентације Азербејџана. 

Тим поводом, директор џудо кампа Немања Малбашки и тренер Славко Текић, посетили су данас зграду Жупаније где су у знак захвалности за подршку коју им Град пружа, поклонили слику учесника кампа, градоначелнику Антониу Ратковићу. 

Током пријема и разговора са Малбашким и Текићем, градоначелник Ратковић се захвалио на поклону и додао да му је изузетно драго што је још један џудо камп успешно реализован и што се велики број младих спортиста, међу њима и олимпијаца, окупио у Сомбору како би научио нешто ново када је џудо спорт у питању, те додао: „Сомбор је град спорта и заиста нам је драго када се овако велике и значајне спортске манифестације дешавају код нас јер млади имају прилику да посете један од таквих догађаја и заинтересују се за бављење спортом“.

Град Сомбор пружа вишеструку подршку спортским клубовима и удружењима у њиховом раду, а једна од мера подршке је суфинансирање годишњих програма спортских клубова. Додељеним средствима, подржава се рад многих спортских манифестација као што је била и недавно одржани 14. Међународни џудо камп у Сомбору.