ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је своју 8. седницу на чијем дневном реду се нашло 23 тачке.

Између осталог, утврђен је предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Града Сомбора за 2024. годину, на основу позитивног мишљења Комисије и сагласности надлежног Министарства.

Градски већници су усвојили текст Конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава, опреме за пчеларство и набавку возила и приколица за транспорт пчелињих друштава пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији града Сомбора у 2024. години и Конкурса за доделу средстава удружењима пчелара на територији града Сомбора у 2024. години. Укупна средства која су обезбеђена у градском буџету за ову намену износе 3.000.000,00 динара, од чега је 1.600.000,00 динара намењено пољопривредним газдинствима и самосталним произвођачима, док је 1.400.000,00 динара намењено удружењима пчелара.  Циљ конкурса је унапређење пчеларске производње и производње меда на територији града Сомбора, као и подстицање конкурентности, повећање прихода и модернизација производње.

На 8. седници Градског већа, прихваћена је понуда ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, за уклањање дивљих депонија на локацији насељеног места Ранчево и чишћење путног појаса који води ка Ранчеву. Дивље депоније налазе се на подручју станишта заштићене животињске врсте – текунице.

Током седнице, усвојен је и предлог за измену Радног тима за координацију активности на изградњи заливног поља „Стапар“, где је уместо досадашњег председника Радног тела, Јована Кече, именован градски већник за област пољопривреде Игор Ћупурдија.