ГРАД СОМБОР ОБЕЗБЕДИО БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ЂАКЕ ПРВИХ И ДРУГИХ РАЗРЕДА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Поводом почетка нове школске године, Град Сомбор је обезбедио поклоне изненађења за све ђаке првих разреда основних школа на подручју града Сомбора, као и уџбенике за ђаке првих и других разреда. Са новом школском годином уписано је 650 деце која крећу у први разред у 19 основних школа, од којих ће 440 похађати наставу у граду и 210 у насељеним местима. 

Тим поводом, вредне поклоне у виду школског прибора и бесплатних уџбеника, ђацима првацима су поделили представници локалне самоуправе. Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић је заједно са начелником Одељења за образовање Гораном Тодорићем и чланом Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора Сташом Ковачевићем, посетио ОШ „Иво Лола Рибар“ Сомбор и ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља и поделио поклоне првацима, те им пожелео успешно и срећно школовање. 

 „Сада већ традиционално Град Сомбор заједно са Саветом за безбедност саобраћаја врши поделу, како уџбеника, тако и школског прибора нашим ђацима првацима. На наше велико задовољство, 2023. године смо кренули са бесплатним уџбеницима за ђаке прваке, а ове године ће и ђаци других разреда добити бесплатне књиге. Поред самих уџбеника за које је Град издвојио око 14,5 милиона динара, делимо и поклоне у виду школског прибора, али и саобраћајне прслуке како би наши ђаци били што безбеднији у саобраћају. Наставићемо са оваквим акцијама и драго ми је да су сви моји сарадници данас у основним школама и да се друже са нашим ђацима првацима, како би искористили прилику да им пожелимо успешно школовање“, рекао је градоначелник Ратковић.

Заменик градоначелника Милан Стакић је са градском већницом Јасмином Илић и члановима Савета за безбедност саобраћаја поделио поклоне првацима у ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор, ОШ „Лаза Костић“ Гаково и ОШ „Лаза Костић“ у Растини. 

Председник Скупштине града Сомбора Владислав Живановић је заједно са секретарком Скупштине Данијелом Дубаић и чланом Савета за безбедност саобраћаја Савом Радићем, посетио ОШ „Аврам Мразовић“ Сомбор, ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево и ОШ „Киш Ференц“ Телечка, где је поразговарао са првацима, пожелео им срећно и успешно школовање, те поделио поклоне и бесплатне уџбенике. 

Као и до сада, и други представници Града Сомбора су посетили основне школе и поделили бесплатне уџбенике и школски прибор ђацима првацима. Ранац са школским прибором садржи свеске, оловке, прибор за цртање и бојање, маказе, гумице, зарезаче, пластелин, лењир, блокчиће и други потребан прибор, као и светлоодбојне прслуке.