ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА

Данас је у Великој сали зграде Жупаније одржана друга седница Скупштине града Сомбора. Седницом је председавао председник Скупштине града Владислав Живановић, а одборници су одлучивали о 43 тачке дневног реда.

На почетку седнице, потврђени су мандати новим одборницима, након чега се усвојила Одлука о завршном рачуну буџета Града Сомбора за 2023. годину са консолидованим извештајем о трошењу средстава буџетских корисника, као и Информација о извршеној екстерној ревизији завршног рачуна буџета Града Сомбора за 2023. годину. 

Поред тога, усвојени су извештаји о раду Јавно комуналних предузећа и других установа у власништву Града. 

Одборници су усвојили и предлоге решења о именовању чланова за девет одбора и то: Одбор за прописе и управу, Одбор за буџет, финансије и привреду, Одбор за друштвене делатности и образовање, Одбор за урбанизам, грађевинарство и стамбено – комуналне делатности, Одбор за рад и развој месних заједница, Одбор за пољопривреду, заштиту и унапређење животне средине и развој села, Одбор за представке и притужбе, Одбор за утврђивање предлога назива улица, тргова, заселака и делова насељених места и Одбор за односе са верским заједницама. Поред тога, именовани су председник и чланови Комисије за родну равноправност Града Сомбора и Савет за младе Скупштине града Сомбора.

На 2. седници Скупштине града Сомбора, Љиљана Тица је именована за в.д. директора Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор, Игор Јокић је именован за в.д. директора Апотекарске установе Сомбор и Јелена Рашић је именована за председника Управног одбора Апотекарске установе Сомбор.