ОДРЖАН 5. МЕМОРИЈАЛ „МИРОСЛАВ ГУЦУЊА“

У организацији Боксерског клуба „Сомбор“, уз подршку Града Сомбора, синоћ је одржан пети по реду Меморијални турнир у боксу „Мирослав Гуцуња“. Турнир се одржава у част и сећање на суграђанина који је положио свој живот на бранику отаџбине током НАТО агресије 1999. године.

Поводом сећања на хероје са Кошара, уприличен је пријем у Свечаној сали зграде Жупаније, где су са породицом настрадалог хероја, ратним ветеранима и ратним војним инвалидима, те учесницима у боксерском турниру, разговарали градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, помоћник Покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Дејан Лисица, заменик градоначелника Милан Стакић и градски већник Слободан Станић. Након разговора, положени су венци на Споменик жртава ратова 1990-1999. у Парку Хероја. 

Уз интонирање химне Републике Србије и обраћање представника бораца са Кошара, љубитељи бокса, али и бројни суграђани који су присуствовали догађају, могли су да уживају у 12 изузетно интересантних и узбудљивих борби у мушкој и женској категорији. Учешће је узело 24 такмичара из шест боксерских клубова из Србије, а мечеве је пропратио и градски већник за област спорта, деце и омладине, Огњен Андринчин.