МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О СЕЛУ ДОДЕЛИЛО СРЕДСТВА ЗА ЈОШ 6 КУЋА

Министарство за бригу о селу, данас је доделило Уговоре о суфинансирању куповине сеоске куће са окућницом за још шест породица са територије Града Сомбора. Тим поводом, испред локалне самоуправе, потписивању и додели Уговора присуствовала је помоћница градоначелника за област социјалне заштите Јована Миљевић. 

Уговоре о суфинансирању куповине сеоске куће са окућницом потписали су Николина Новаковић и Данијел Јовановић из Дорослова, Дајана Иванишевић из Чонопље и Немања Латас из Кљајићева, Данило Милићевић из Алексе Шантића, Давид Мајсторовић из Растине, Дамир Вујанић из Телечке и Јожеф Тил из Сомбора. 

Помоћница градоначелника Миљевић је овим поводом изразила захвалност Министарству за бригу о селу које још од 2021. године додељује бесповратна средства за куповину, до сада чак 187 сеоских кућа на територији града Сомбора и тиме подстиче останак људи на селу са свим предностима и могућностима које оно нуди, како за младе брачне парове, децу, тако и за самохране родитеље.

Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2024. годину, отворен је до утрошка буџетских срeдстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 30. новембра, до када сви заинтересовани могу да доставе пријаве.