ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ СЕРВИСНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ КОД ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

Изградња сервисне саобраћајнице за кориснике Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Сомбор је завршена, а тим поводом, завршене радове обишао је градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, заједно са градским већником Ђорђем Зорићем, представницима извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица, надзорног органа ЈКП „Простор“ Сомбор, Месне заједнице „Нова Селенча“ и директором наведене школе Владимиром Карановићем.

Сервисна саобраћајница је 65 метара дужине и 6,5 метара ширине, обухвата две саобраћајне траке, од којих је једна зауставна и тротоар за лакши приступ деце школи.

Током обиласка завршених радова, градоначелник Ратковић је изјавио да ће се с новом саобраћајницом смањити гужве испред школе, али и повећати безбедност како деце, тако и самих учесника у саобраћају.

„Завршени су радови на изградњи сервисне саобраћајнице. Оно што је битно је да ћемо изградњом ове саобраћајнице решити један веики проблем, а то су гужве које су биле испред саме школе. Оно што је још битније је да ће родитељи моћи безбедно да довезу своју децу до школе. Поред саме саобраћајнице, изграђен је и један део за заустављање возила како би родитељи безбедно могли да оставе децу, а изграђен је и део тротоара уз саму саобраћајницу. То нису једини радови који се тренутно изводе у граду Сомбору. Очекујемо да до почетка нове школске године буде изграђена још једна оваква сервисна саобраћајница код вртића у Спортској улици, како би се повећала безбедност деце и других учесника у саобраћају“, рекао је градоначелник Ратковић.

Директор Основне школе „Доситеј Обрадовић“, Владимир Карановић, нагласио је изузетну сарадњу са локалном самоуправом уз помоћ које сваке године ураде нешто ново што у значајној мери доприноси лакшем и бољем раду школе, запослених и ђака који похађају наставу.

„Ово је од круцијалног значаја за безбедност ученика и за лакши приступ родитеља који децу довозе аутомобилом, тако да мислим да ћемо с овим увелико помоћи да приступ буде што безбеднији за ученике и што лакши за родитеље. Преостало је да се заврши ограда, коју ће у наредним данима ЈКП „Зеленило“ поставити, тако да ће до почетка нове школске године све бити завршено. Савет родитеља је изразио жељу за оваквом сервисном саобраћајницом и захваљујући изузетној сарадњи са локалном самоуправом и представницима Града, жеља родитеља је остварена“, рекао је Карановић.