97. СРПСКИ КАСАЧКИ ДЕРБИ

Током протеклог викенда, Градски хиподром у Сомбору угостио је преко двехиљаде љубитеља коњичког спорта поводом 4. касачког дана. Догађај су, испред локалне самоуправе, испратили градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и чланови Градског већа Игор Ћупурдија и Сања Пајић.

КК „Војвођанин“ Сомбор је припала част да буде домаћин овог коњичког такмичења на ком је одржана трка у част једне од најпознатијих породица одгајивача расних грла са великим бројем трофеја на домаћим и међународним тркама, „Меморијал породице Прерадовић“, у трци за првенство Србије за грла од три године . Ову трку обележила је победа Прибић Владимира и његовог грла „Brenno Laumar, из штале „Dream Catcher”.

У најважнијој касачкој трци у Србији, 97. Српском касачком дербију, градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, је заједно са градоначелником Града Кикинде, Николом Лукачем, уручио награду победнику Борису Кеченовићу и његовом грлу „Sinatra A.T.“ породице Јозић. На сомборском хиподрому касала се и једна од најпрепознатљивијих касачких трка у регији, 60. „Пехар Сомборских новина“, за сва грла од три године. Победнички трофеј је освојио Владимир Прибић и његово грло „Flash dei Greppi“ из штале „Dream Catcher“. Знаменитост ове трке садржана је у њеном оснивачу, првом уреднику Сомборских новина и чувеном Сомборцу, Миленку Бељанском – Пипцу.

Као што се и очекивало, на једном од највећих догађаја сезоне коњичког спорта у Србији, 97. Српском касачком дербију, присуствовао је најбољи кошаракаш света и велики заљубљеник у коње, Никола Јокић.