ОДРЖАН 19. „БОДРОГ ФЕСТ“ У БАЧКОМ МОНОШТОРУ

Најпознатији моношторски фестивал хране, традиције, културе и музике, 19. „Бодрог фест“ и ове године привукао је многобројне посетиоце и госте из региона својом богатом понудом.

Први дан фестивала традиционално је почео такмичењем у кувању рибљег паприкаша „Бодрошки котлић“. Званичан почетак кувања, паљењем прве ватре, свечано је означио градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, заједно са Зораном Остојићем из Министарства туризма и омладине. Према оценама стручног жирија, победнички паприкаш скувао је Пригревчанин Милош Ракас, на друго место се пласирао Милан Зорић из Апатина, док је треће место припало Леону Барањаи из Бачког Моноштора. Цео програм додатно су зачинили звуци тамбурашке музике са концерта Звонка Богдана, а након тога, присутне госте забављао је „Менхетн бенд“.

Другог дана „Бодрог феста“, на званичном отварању присутне је поздравио градоначелник Града Сомбора захваливши се организаторима на дугогодишњем труду и раду, те честитајући 19. по реду „Бодрог фест“, са жељом да се и наредне године окупе овде, у Бачком Моноштору, у још већем броју.

„Велико ми је задовољство да вас, у име Града Сомбора и у своје лично име, поздравим и захвалим на указаној прилици да отворим, сада већ у традицију укорењену, културно – уметничку и гастрономску манифестацију „Бодрог фест“. Веома сам поносан што дуги низ година вредно радите на очувању културе, традиције и обичаја народа који живе на темељима некадашњег мистичног града Бодрога“, поручио је градоначелник Ратковић, те истакао: „Град Сомбор ће наставити да подржава ову манифестацију која има за циљ да промовише природна богатства и туристичке потенцијале Горњег Подунавља. А да је људима стало до очувања овог блага сведочи и број посетилаца који се повећава из године у годину“.

Током трајања манифестације посетиоци су имали прилику да уживају у богатом културно – уметничком програму, бројним радионицама и изложбама. Такође, посетиоци су могли да се упознају са  производима старих заната, колачима, винима, ракијом, као и традиционалним моношторским јелима.

Друге фестивалске вечери на централној бини одржаће се концерт познатог певача Џенана Лончаревића, а након тога наступаће сомборски бенд „Trilogy“.

  1. „Бодрог фест“ организовали су Месна заједница „Бачки Моноштор“, УГ „Бодрог“, УГ „Подунав“, под покровитељством Града Сомбора.