ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ СЕРВИСНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ КОД ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, данас је, у присуству заменика градоначелника Милана Стакића, начелнице Градске управе Јелене Велебит, градског већника Ђорђа Зорића, помоћника градоначелника Уроша Бузаџића, те представника Месне заједнице „Нова Селенча“, извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица, надзорног органа ЈКП „Простор“ Сомбор и директора Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Владимира Карановића, обишао радове на изградњи будуће сервисне саобраћајнице за кориснике наведене школе.

Том приликом, градоначелник Ратковић је изјавио да ће изградњом сервисне саобраћајнице родитељи безбедније довозити ђаке у школу, те додао да ће се сервисна саобраћајница градити и код вртића у Спортској улици у Сомбору.

„Данас су започели радови на изградњи сервисне саобраћајнице код ОШ „Доситеј Обрадовић“. Увидели смо испред Савета за безбедност саобраћаја да Улица Славише Вајнера Чиче испред школе у раним јутарњим и поподневним часовима има велике гужве и тада смо се одлучили да заједно са ЈКП „Простор“ Сомбор, кренемо у реализацију овог пројекта изградње сервисне саобраћајнице. Поред ове локације, очекују нас и радови на изградњи још једне сервисне саобраћајнице код вртића у Спортској улици, с обзиром да се завршавају радови на доградњи вртића и да ће бити повећан број и аутомобила и родитеља и деце“, рекао је градоначелник Ратковић.

Сервисна саобраћајница која ће бити ширине 6,5 метара и обухватаће две саобраћајне траке, од који је једна зауставна, омогућиће родитељима који довозе своју децу до школе да то обаве на знатно безбеднији и лакши начин, а такође, у склопу ових радова изградиће се и тротоар.