ОДРЖАНА 22. „ПАСУЉИЈАДА“ У ГАКОВУ

У организацији Месне заједнице „Гаково“ и Добровољног ватрогасног друштва „Гаково“, протеклог викенда, одржана је 22. по реду „Пасуљијада“, у насељеном месту Гаково.

Ова, сада већ традиционална манифестација представља почетак богатог програма уочи сеоске славе Светог пророка Илије, који садржи вишедневни културно – уметнички и забавни програм.

Испред Града Сомбора, поменутој манифестацији присуствовао је члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић, те поздравио све присутне такмичаре и љубитеље ове кулинарске смотре. У дворишту месне заједнице, домаћини су направили пријатну атмосферу чему сведоче и присутни гости из Мађарске, Хрватске, Таванкута, Стапара, Бачког Брестовца, Бачког Брега, Колута, Риђице и других места.

На такмичењу за најбоље скувани пасуљ учествовало је 25 екипа, а пригодне награде уручене су трима најбољим екипама. Најукуснији пасуљ скувао је колектив „Green city“, односно Саша Махотка из Сомбора, друго место освојила је екипа из Гакова, а пехар је преузео Немања Андрековић као члан екипе, док је треће место припало такође екипи из Гакова, те је пехар преузео Миленко Милошев, такође члан екипе.