ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ: ПОСТАВЉЕНО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У МЗ „ГОРЊА ВАРОШ“

У Месној заједници „Горња Варош“ постављено је ново дечије игралиште уз реку Мостонгу на Безданском путу. Тим поводом, у присуству представника Месне заједнице и извођача радова ЈКП „Зеленило“ Сомбор, завршене радове обишао је члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, који је истакао да ће локална самоуправа наставити да проширује урбани мобилијар и опрема простор на ком ће деца моћи да се играју и друже у природи.

„Обишли смо новоизграђено дечије игралиште које су становници МЗ „Горња Варош“ изгласали да им се уради у 2024. години. Овим је простор дуж реке Мостонге у овом делу града потпуно преуређен и улепшан. У претходном периоду смо асфалтирали стазу поред реке, поставили урбани мобилијар, а такође, поставили смо и уличну расвету како би простор био безбеднији и лепши. Сада ту имамо и дечије игралиште и верујем да ће суграђани бити задовољни учињеним до сада. Ми као локална самоуправа наставићемо и у наредном периоду да реализујемо и остале пројекте партиципативног буџетирања како би живот наших суграђана био бољи, лепши и квалитетнији“, рекао је градски већник Сава Дојић.

Од 2015. године, када је започет пројекат партиципативног буџетирања, грађани су се значајније укључили у развој и унапређење својих заједница, а Град Сомбор ће наставити са даљом подршком и улагањем.