ОДРЖАНА 1. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 1. седницу на чијем дневном реду се нашло девет тачака.

Између осталог, усвојен је текст Упутства директним корисницима за припрему Одлуке о буџету града Сомбора за 2025. годину са пројекцијама за 2026. и 2027. годину. Такође усвојен је и Предлог решења о потписницима материјално – финансијске документације и носилаца права располагања средствима на рачунима.

На 1. седници Градског већа, донето је Решење о деветим изменама и допунама Решења о именовању чланова Штаба за ванредне ситуације града Сомбора. Одлуком о образовању Штаба за ванредне ситуације града Сомбора, дефинисано је да је заменик градоначелника уједно и заменик команданта Штаба и да је члан Градског већа за област здравства и социјалне политике члан Штаба за епидемиолошку заштиту. Измене су неопходне услед кадровских промена у извршној власти, где је за новог заменика градоначелника изабран Милан Стакић, а за новог члана Градског већа за област здравства и социјалне политике Раденко Станић.

Градски већници су одобрили средства за суфинансирање пројекта „Крос РТС-а“ у виду организовања превоза ученицима из насељених места на следећим релацијама: Бачки Брег – Колут – Бездан – Сомбор; Риђица – Станишић – Гаково – Сомбор; Телечка – Кљајићево – Чонопља – Сомбор; Дорослово – Стапар – Сомбор; Бачки Моноштор – Сомбор и Алекса Шантић – Светозар Милетић – Сомбор. РТС крос ће се одржати у октобру у парку Иво Лола Рибар у Карађорђевој улици код тениских терена ТК „Жак“, а очекује се око 2.500 учесника.