ЗАВРШЕН ОВОГОДИШЊИ СОМБОРСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

У Атријуму Градске куће у Сомбору, свечаном церемонијом доделе награда и признања, завршен је шести по реду Сомборски филмски фестивал. Током четири фестивалска дана, бројна публика могла је да ужива у 14 филмских остварења подељених у четири програмске категорије, али и да у оквиру фестивала, пропрати промоције књига, изложбе и друго.

Последње вечери фестивала, додељене су награде заслужним редитељима и глумцима. Одлуком стручног жирија у саставу: Весна Чипчић, Ана Мариа Роси и Радован Вујовић, награда „Ернест“ за најбољи филм фестивала припала је остварењу „За данас толико“ редитеља и сценаристе Марка Ђорђевића.

Добитници награде „Боер“ за најбољу мушку и женску улогу су Светозар Цветковић и Паулина Манов, за улоге у филму „Руски конзул“ Мирослава Лекића.

Одлуком жирија у саставу: Павле Менсур, Љубомир Булајић и Стефан Вукић, најбољи филм младих аутора проглашен је филм „Екскурзија“ редитељке Уне Гуњак, док је специјалну награду жирија за режију добио филм „Радничка класа иде у пакао“ Младена Ђорђевића.

Након свечаности, уприличен је концерт филмске музике у изведби глумице Мине Лазаревић.