18. МЕМОРИЈАЛ „ЈОВАН ЂУРАН“

У недељу, 7. јула, одржан је 18. Меморијал „Јован Ђуран“ у част чувеног сомборског сарачког мајстора, као и такмичење у вожњи запрега кроз чуњеве у оквиру 2. кола КУП-а Републике Србије.

Пре почетка такмичарског дела, организован је дефиле јахача и запрега на помоћном терену ФК „Жак“, након чега су се присутној публици и такмичарима обратили организатор такмичења Никола Ђуран и заменица градоначелника Града Сомбора Љиљана Тица.

„Поштовани такмичари, драги гости, желим вам добродошлицу и да се пријатно осећате у нашем граду. Од такмичара очекујем фер и поштену утакмицу и нек победи најбољи“, рекао је Никола Ђуран.

„Ево нас у том Сомбору. У том Сомбору данас са нама су њ.е. амбасадор Палестине и представници амбасаде Либије, које желим да поздравим срдачно, као и вас организаторе, учеснике, љубитеље коњичког спорта и све оне који су данас дошли да ову манифестацију увеличају. Поздрављам вас у име Града Сомбора и у своје лично име. Драго ми је што сам део овог меморијала који Сомбор представља на најбољи начин и одржава још у оном препознатљивом, да је фијакер остао овде у Сомбору. Драги моји учесници, вама данас желим постојане чуњеве и чисте стазе“, рекла је заменица градоначелника Љиљана Тица.

У оквиру 2. кола КУП-а Србије, вожња запрега кроз чуњеве у двопрегу, опробало се 10 такмичара. Победу је однео Акош Берењи, друго место заузео је Никола Терзић, а трећепласирани био је Срђан Радивојевић.

У вожњи запрега кроз чуњеве у четворопрегу, победник је Љубиша Трњаков, док је друго место заузео Милан Релић.

Главно такмичење, 18. Меморијал „Јован Ђуран“, освојио је прошлогодишњи победник Акош Берењи који је успео да и поред изузетно мале бодовне разлике другопласираног Љубише Трњакова и трећепласираног Михајла Антунића, сачува трофеј и врати га кући.

Овогодишњем меморијалу присуствовали су њ.е. амбасадор Палестине у Републици Србији Мухамед Ал Намур, представници амбасаде Либије, те председница Савета месне заједнице „Црвенка“ у којој се догађај и организује, Станислава Јоцић.

18. Меморијал „Јован Ђуран“ организовао је Коњички центар „Панонски топот“ у сарадњи са Коњичким савезом Србије, уз подршку Града Сомбора и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.