„НАГРАДА ГРАДА СОМБОРА 2024“ – АСУ „СОМБОРСКА АРЕНА“ НАЈУСПЕШНИЈИ КЛУБ НА ТАКМИЧЕЊУ

У недељу, 7. јула, на Ауто – крос арени у Ранчеву одржана је Трка за „Награду града Сомбора 2024“ у организацији АСУ „Сомборска арена“, под покровитељством Града Сомбора. Дводневно такмичење пропратила је бројна одушевљена публика, као и представници локалне самоуправе, градски већници Јован Кеча и Ђорђе Зорић.

Више од 40 возача из Србије, Мађарске и Републике Српске, подељених у девет класа, борило се за титулу најбољег, а као и претходних година, и ове године су јуниори и даме имали прилику да покажу своје знање и умеће када је ауто – крос у питању.

Пре почетка такмичења уприличен је свечани дефиле свих такмичара, који је предводио најмлађи учесник, петогодишњи Јован Попов.

Када је реч о победницима, победник класе 1 је Горан Милић, класе 2 Зоран Савић, класе 3 Борислав Радосављевић, класе 4 Игор Аперлић, класе 5 Вид Зубић и класе 6 уједно и најјаче класе Иван Тодоровић. У трци дама, најбржа је била Горана Драганић, док је у „Buggy 1600“ класи најбржи био Ненад Ристић. У класи „Kart cross“, победу је однео Иван Тодоровић.

Када је реч о клубовима, најуспешнији клуб такмичења је АСУ „Сомборска арена“, а своје учешће је узело девет ауто – крос клубова.

Сомборска арена је тренутно једна од три ауто – крос стазе у Србији на којој се одвијају званична такмичења, те уз својих 1.000 метара дужине и прегршт интересантних кривина, пружа како велико уживање возачима, тако и бројној публици која сваке године у све већем и већем броју посети догађај.