ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „РАВАНГРАДА“

Протеклог викенда, у Културном центру „Лаза Костић“ Сомбор, одржан је Годишњи концерт ГКУД „Раванград“, који се због велике заинтересованости публике одржао у два термина. Догађају су испред локалне самоуправе присуствовали чланови Градског већа Анита Стојаков и Срђан Савић.

На сцени је учествовало око 170 чланова ГКУД-а, млађи и старији дечији ансамбли, први и ветерански ансамбли, те женска певачка група „Варошанке“. Током концерта, дечији састави су извели игре из Баната, Срема и Хана, док су ветерани извели игре из Гњилана и Бачке. Такође, први ансамбл је извео Буњевачке игре, те игре из Врањског поља, Пчиње, Црноречја и Ниша, а женска певачка група „Варошанке“ је извела неколико песама у два блока, пропраћене бурним аплаузом након извођења етно песама са Косова, солисткиње Слободанке Погањ.

Током трајања концерта, на видео биму је приказан једногодишњи рад Друштва, инсертима са проба, дружења и гостовања на фестивалима у Мађарској, Хрватској и Србији.

Према речима организатора догађаја и председника ГКУД „Раванград“ Милана Божина, у наредном периоду им предстоји учешће на више манифестација као што су Тројни сусрети у Бездану, жетелачке делатности „Дужионице“, те снимање обичаја везаних за Ивандан на неколико локација у граду и на салашима, чиме ће Друштво наставити с активним радом на ширењу свести о значају културно – уметничког наслеђа града.