УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА СПОРТИСТЕ БОКСЕРСКОГ КЛУБА „СОМБОР“

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и председник спортског савеза града Сомбора Милош Мијић, уприличили су данас пријем за спортисте и представнике Боксерског клуба „Сомбор“ који су остварили изванредне резултате на Европском првенству за јуниоре и јуниорке у Сарајеву и на финалу Купа Србије који се одржао на Златибору.

Током пријема, градоначелник Ратковић је младим и успешним спортистима честитао на оствареним резултатима, те поручио да је Сомбор поносан на њих и да ће увек имати подршку локалне самоуправе када су походи на нове успехе и медаље у питању.

„Велика ми је част што имам прилику да уприличим још један свечани пријем за вас из разлога што сте поново остварили изванредне резултате, које остварујете редовно, не само у овој години, него и у претходним годинама, где сте прослављали име Сомбора, како у Србији, тако и ван ње. Као Граду, нама је битно да се што више младих бави спортом и то је нешто на чему радимо и на чему ћемо радити и у будућности. Ви сте наши чести гости и прави сте пример вредног и преданог рада, дисциплине и жеље да се буде најбољи, мотивишући и друге младе суграђане који би желели да се баве спортом. Желим вам пуно среће и успеха у будућности и да освојите још много медаља с којима ћете поред свог клуба, славити и име града Сомбора и државе за коју се борите“, рекао је градоначелник Ратковић.

На оствареним успесима у претходном периоду, честитке су упутили и начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и председник Спортског савеза Милош Мијић.

На Европском првенству за јуниоре и јуниорке у Сарајеву, БК „Сомбор“ представљало је троје такмичара, Наташа Лукић и Вељко Ристић који нису успели да дођу до медаље и Никола Богатиновски који је освојио бронзану медаљу. У уводном делу такмичења Богатиновски је остварио две победе али то није било довољно да уђе у финале. Ипак, храбром и квалитетном борбом изборио се за бронзану медаљу и учинио свој клуб и свој град поносним.

Када је реч о Купу Србије који се одржао на Златибору, на коме је учешће узело девет клубова, БК „Сомбор“ је представљало 15 такмичара.. Током такмичења, сомборски клуб је проглашен за „Златни клуб Србије 2024“, а припао им је и пехар најбољег тима Купа Србије. Такође, за златног боксера 2024. године проглашен је Јован Николић, такође из БК „Сомбор“.

Пријему БК „Сомбор“ присуствовали су и представници свештенства Српске православне цркве, те Небојша Неша Вуковић, бивши боксер и боксерски менаџер, аутор књиге „Легенде југословенског и српског бокса“.