ОДРЖАНА 217. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 217. седницу на чијем дневном реду се нашло 12 тачака.

Између осталог, утврђен је Извештај о раду Правобранилаштва града Сомбора за 2023. годину. Поред тога, утврђен је и Предлог програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Сомбор за 2024. годину.

На 217. седници, већници су усвојили предлог Комисије за спровођење Конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за реализацију Локалног акционог плана Рома у 2024. години, а на основу Одлуке о расписивању Јавног конкурса које је Градско веће донело на 209. седници.  Финансијска средства за спровођење ЛАП-а Рома у 2024. години су обезбеђена из буџета Града Сомбора, а прелиминарна листа одобрених пројеката, објављена је на интернет страници града Сомбора.

Градско веће града Сомбора усвојило је и Предлог за обезбеђивање средстава за потребе размене и дружења ђака из Кишпеште и Сомбора. Два братска града, Сомбор и Кишпешта, већ двадесет и две године нижу и негују веома успешну сарадњу, у оквиру које се сваке године организује размена и дружење деце у циљу упознавања карактеристика и особености града и државе домаћина. Одлуком Градског већа о финансирању овог програма, сарадња ће се наставити и ове године разменом ђака из братских градова.