МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЦРВЕНКА И БЕЗДАН ПРОСЛАВИЛЕ ВИДОВДАН

Месне заједнице „Црвенка“ и „Бездан“ прославиле су у петак 28. јуна крсну славу Видовдан.

Месна заједница „Црвенка“ славу Свети Видовдан обележила је на Видовданском тргу где су се на богослужењу окупили чланови Савета месне заједнице, представници Српске православне црквене општине Сомбор и бројни суграђани.

Испред локалне самоуправе, присутнима се по завршетку богослужења обратио овогодишњи кум славе и члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, који је пожелео свима срећну славу Видовдан и поручио да ће Град Сомбор и даље радити на томе да живот грађанима МЗ „Црвенка“, али и свим осталим суграђанима, учини што бољим, лепшим и квалитетнијим.

Свечаност поводом прославе Видовдана улепшао је наступ дечијег хора „Шарени вокали“, а родољубиве стихове и беседе о Видовдану рецитовала је песникиња и професорица српског језика и књижевности Мила Ћатовић.

У Бездану је света литургија служена на платоу храма „Светог великомученика Кнеза Лазара и светих српских мученика“ уз разноврстан културно – уметнички програм у присуству чланова Савета месне заједнице, становника Бездана, као и градоначелника Града Сомбора Антониа Ратковића и градског већника Слободана Станића.