У ТОКУ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦЕ СИМЕ ШОЛАЈЕ

Локална самоуправа наставља са асфалтирањем неасфалитраних улица у граду. Тим поводом, Градоначелник Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, обишли су радове на асфалтирању Улице Симе Шолаје, где су у присуству представника Месне заједнице „Горња Варош“, надзорног органа ЈКП „Простор“ Сомбор, вртића „Мали принц“ и извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица, разговарали о тренутним радовима и плановима за даљу реализацију пројекта асфалтирања неасфалтираних улица у граду.

Тим поводом, градоначелник Ратковић је изјавио да ће Град Сомбор наставити са улагањем у развој саобраћајне инфраструктуре како у граду, тако и у свим насељеним местима са територије Града.

„Заједно са представницима Месне заједнице „Горња Варош“ обишли смо радове на реконструкцији Улице Симе Шолаје. Поред самог коловоза који се ради у дужини од 190 метара, изградиће се и паркинг у дужини од 40 метара. С обзиром да се овде налази вртић „Мали принц“, циљ нам је био да обезбедимо безбедан прилаз родитељима како би довезли своју дечицу у вртић, а када се заврше целокупни радови, поставићемо и два успоривача саобраћаја. Поред ових радова, раде се и припремни радови у Улици Светог Николе и Динарској улици, а започети су и радови у Риђици и Бачком Моноштору. Ми као Град, наставићемо са одржавањем и реконструкцијом улица како у граду, тако и у насељеним местима“, рекао је градоначелник Ратковић.

Када је реч о реконструкцији Улице Симе Шолаје, у припремној фази су вршени ископи, те насипање слоја песка и туцаника након чега се приступило асфалтирању улице у дужини од 190 метара и ширини од 3 метра. По завршетку ових радова, уредиће се банкине с обе стране коловоза, а такође, код вртића „Мали принц“, ради се на изградњи паркинга у дужини од 40 метара, који ће олакшати приступ родитељима, како би своју дечицу остављали у вртићу и долазили по њих.