ОДРЖАН XXVII „СОМБОРСКИ КОТЛИЋ“

У организацији Туристичке организације града Сомбора, под покровитељством Града Сомбора, одржана је традиционална 27. по реду манифестација „Сомборски котлић“, на којој је преко 220 мајстора из земље и региона, учествовало у кувању рибљег паприкаша, од чега је 63 паприкаша учествовало у такмичењу за титулу најбољег.

Званичан почетак кувања обележен је паљењем прве ватре, а упалио ју је градоначелник Антонио Ратковић, који је поздравио све учеснике и пожелео им пуно успеха, среће и добре забаве.

Одлуком стручног жирија, победник 27. Сомборског котлића је Предраг Ловрић из Апатина који је скувао најукуснији и најбољи паприкаш. Друго место освојио је Немања Клиска такође из Апатина, док је треће место припало Милану Петровићу из Кнежевих Винограда.

Да вече прође у одличној атмосфери, побринули су се тамбурашки састав „Занатски“ и Зоран Бугарски Брица и Тропико бенд, а у каснијим сатима, за музику је био задужен ди џеј Дамир.

„Сомборски котлић“ постао је један од препознатљивих симбола града Сомбора, а бројни посетиоци који су присуствовали манифестацији у којој су се, поред котлића, учесници такмичили и за најбоље аранжирани сто и највеселију екипу, могли су да прошетају и „Улицом старих заната“, те погледају и друге знаменитости и дешавања у граду.