УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА НЕМАЊУ МАЛБАШКОГ

Сомборски спортиста, тренер и судија Немања Малбашки, учествовао је на Европском купу у џудоу који се одржао у аустријском граду Грац, где је делио правду и упоредо са такмичењем, полагао за ИЈФ континенталног судију, у чему је и успео. Тим поводом, за Малбашког је уприличен пријем код градоначелника Града Сомбора Антониа Ратковића који му је честитао на оствареном успеху, те разговарао о значају овог резултата како за самог Малбашког, тако и за даљи развој џудо спорта у Сомбору.

„Заиста ми је драго што имамо овако једног успешног спортисту који ће нас својим знањем и вештином представљати у свету и на државним и међународним такмичењима где ће делити правду. Такође, ово ће умногоме значити и нашим спортистима који се баве или желе да се баве џудо спортом, јер ће бити сигурни да у нашем граду имамо изузетне стручњаке и квалитетан образовни кадар како би се знање пренело на млађе генерације. Честитам још једном на постигнутим резултатима и желим вам пуно успеха у даљем раду“, рекао је градоначелник Ратковић у току разговора.

Малбашки је као кандидат полагао испит који обухвата тест о џудо правилима, разговор на енглеском језику и практични део где се суди два дана. Испите је положио са високом оценом и тиме стекао звање ИЈФ континенталног судије, чиме је постао први џудо судија у Сомбору који има ово звање.