СЕДНИЦА ВЕЋА: УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ ЗА РАСПИСИВАЊЕ ДВА ГРАДСКА КОНКУРСА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 214. седницу на чијем дневном реду се нашло 10 тачака.

Између осталог, усвојен је Предлог за расписивање Јавног конкурса за суфинансирање пројектних активности од значаја за унапређење и развој старих и уметничких заната на територији града Сомбора. Право учешћа на Јавном конкурсу имају учесници који испуњавају следеће услове: да су уписани у регистар Агенције за привредне регистре или други надлежни регистар, као и да имају седиште односно регистрован огранак на територији града Сомбора, да поседују сертификат, да нису неликвидни, да није покренут стечајни поступак и поступак ликвидације, да су регистровани пре 1. јануара 2024. године и да обављају послове садржане у Правилнику о одређивању послова који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности, начину сертификовања истих и вођењу посебне евиденције издатих сертификата.

Такође, усвојен је и Предлог за расписивање Јавног конкурса за суфинансирање пројектних активности од значаја за унапређење и развој женског предузетништва на територији Града. Право учешћа имају учесници који испуњавају следеће услове: да су уписани у регистар Агенције за привредне регистре или други надлежни регистар, као и да имају седиште односно регистровани огранак на територији града Сомбора, оснивач и законски заступник жена, да нису неликвидни, да није покренут стечајни поступак и поступак ликвидације и да су регистровани пре 1. јануара 2024. године.

На 214. седници, Градско веће је прихватило понуду ЈКП „Чистоћа“ Сомбор за санацију дивљих депонија на пољопривредном земљишту на катастарским општинама Гаково и Сомбор 2.