УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА МЛАДЕ

У Скупштинској сали у згради Жупаније, данас су уручени уговори по основу Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за реализацију Локалног акционог плана за младе у 2024. години. Тим поводом, пре саме доделе, присутне преставнике удружења грађана који су добили средства путем овог конкурса, поздравила је чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић.

„Драге даме и господо, Град Сомбор континуирано улаже у омладински сектор и имплементацију омладинске политике на локалу која је у апсолутном складу са националном стратегијом за младе. Морам да напоменем да ћемо поред Новог Сада и ми ускоро имати отворен Омладински центар, што довољно индицира колико труда улажемо за младе и колико су нам млади значајни. Отварамо вам нове могућности и оснажујемо вас да се окупљате око омладинског центра и интензивирате секторску и прекограничну сарадњу кроз искоришћење Омладинског центра као важног алата за нове успехе. Хвала вам још једном у име Града Сомбора на учешћу на овом конкурсу“, рекла је градска већница Антонија Нађ Косановић.

Присутне представнике бројних удружења који се баве радом са младима, поздравио је и нови координатор за децу, младе, Канцеларије за младе и Омладински центар, Невен Ристић.

Одлуком Градског већа града Сомбора, а на предлог Комисије, овим конкурсом ће се подржати 41 омладински пројекат са 6.000.000,00 динара који су издвојени из буџета Града, са циљем успешније имплементације ЛАП-а за младе са свим мерама које су садржане у њему за период 2022-2025., а тичу се: образовања младих, здравља и благостања младих, социјалне инклузије, безбедности, културе, запошљавања и запошљивости, слободног времена и информисања младих, те екологије.

Уручењу уговора присуствовали су и Мирела Иванковић и Милош Алексић испред Одељења за друштвене делатности.