ДВА НОВА ИГРАЛИШТА ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ У КЉАЈИЋЕВУ И СОМБОРУ

У току је постављање два нова и модерна игралишта код излетишта „Барице“ у Кљајићеву и на Селенчи у Сомбору, а тим поводом, игралишта су обишли градоначелник Града Сомбора Антонио ратковић и чланица Градског већа за област социјалне заштите Јована Миљевић, те искористили прилику да разговарају са суграђанима који су се налазили на простору нових игралишта са својом децом.

Игралишта су донација фирме „JE&ZO“ из Старе Пазове, у вредности од 10,9 милиона динара са пдв-ом, а обухватају фудбалски и кошаркашки терен са меканом подлогом за ублажавање пада и смањење ризика од повреда, те дечији кутак који садржи тобоган, љуљашке, клацкалицу, њихалицу, вртешку, интерактивни панел и друго, а поред тога, у склопу сваког од игралишта, налазе се клупе за седење и канте за смеће.

Том приликом, градска већница Јована Миљевић захвалила се донатору на игралиштима и додала да су наши најмлађи суграђани добили додатан простор за играње и дружење у природи.

„Налазимо се у Кљајићеву на излетишту „Барице“, где су у току радови на постављању дечијег игралишта. Ово игралиште је намењено деци млађег, али и старијег узраста. Поред овог, поставља се још једно игралиште на Првомајском булевару у Сомбору и верујем да ће се наши најмлађи суграђани изузетно обрадовати. Испред локалне самоуправе захваљујемо се донатору на овим игралиштима и драго нам је да ће наша деца имати нови простор где ће проводити своје слободно време и бавити се спортом и физичком активношћу“, рекла је градска већница Миљевић.

Једна од присутних суграђанки у Кљајићеву Ивана Везмар навела је да ће ово игралиште додатно обогатити излетиште и да ће допринети већој посећености деце и омладине.

„Дошла сам данас са дететом овде на ово игралиште и пријатно сам изненађена. „Барице“ су једно од омиљених места за окупљање деце и омладине свих узраста у Кљајићеву и сви смо пресрећни због новог игралишта које је обогатило овај простор. Деца су срећна, а и ми као родитељи што се стално отварају нова игралишта и што се улаже много у наше село. Свима нама је у циљу да држимо децу што више напољу, да се играју у природи и баве спортом, а не само да седе кући и гледају у телефоне“, рекла је суграђанка Везмар.