ОДРЖАН 16. ФЕСТИВАЛ НАЦИОНАЛНИХ КУХИЊА РЕГИОНА

У Средњој економској школи у Сомбору, одржан је сада већ традиционални 16. по реду Фестивал националних кухиња региона. Фестивал је резултат ИПА програма прекограничне сарадње Мађарске и Србије, а ове године 20 излагача је приказало своје производе. Испред локалне самоуправе, фестивалу су присуствовали градски већници Ђорђе Зорић, Срђан Савић и Анита Стојаков која је званично и отворила фестивал.
Ученици су у сарадњи са наставницима имали прилику да презентују резултате свог рада, а уз њих су се представиле и друге стручне школе, угоститељи, винарије и предузетници из Сомбора и региона.
Током програма, уручене су захвалнице ученицима и Стручном већу угоститељства, а гости су могли да уживају у укусима, погледу и дегустацији одабраних специјалитета који су били изложени. Ове године, Средња економска школа обележава 135 година рада у области образовања и васпитања, тако да је Фестивал био одлична прилика да се колектив школе захвали партнерима и сарадницима који пружају континуирану подршку у реализацији школских активности.