УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ КАРАТИСТЕ ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА НА КУПУ ВОЈВОДИНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Заменица градоначелника Града Сомбора Љиљана Тица и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић, уприличиле су пријем каратистима из Карате клуба „Раванград“, КК „Сомборац“ и КК „Душан Станичков“, који су освојили медаље на Купу Војводине у категорији до 14 година у Новом Бечеју. Том приликом заменица Тица је честитала младим спортистима на освојеним медаљама и оствареним резултатима карате клубова из Сомбора.

„Честитам вам на резултатима и успеху који сте постигли. Ваша жеља да се бавите спортом и његов избор заслужују поштовање и подршку јер сте тиме показали да желите здрав живот и здрав развојни пут кроз физичку активност. Поносни смо на вас и драго нам је што сте показали да град Сомбор има много талентоване омладине која има шта да покаже и надамо се да ћемо вас видети ускоро поново код нас са неким новим медаљама. Град Сомбор улаже значајна средства у омладину и спорт, а када вас видимо у оволиком броју са медаљама, знамо да су се та улагања и исплатила“, изјавила је заменица Тица.

Градска већница Антонија Нађ Косановић је изразила задовољство што има прилику да разговара са младим, али већ сада успешним спортистима и додала да се уз вредан рад и истрајност може пуно тога постићи у спорту.

„Изузетно ми је драго што сам градска већница јер имам прилику да упознам талентоване и успешне спортисте у нашем граду. Успех који сте остварили на Купу Војводине вам је отворио врата и за Куп Србије и сигурна сам да ћете се припремити и уложити додатне напоре како би се вратили са још пуно медаља. Знам да због школских обавеза није увек лако посветити се тренингу, али будите истрајни, имајте свој циљ и немојте никада да одустанете јер ће вредним трудом и радом резултати сами доћи. Честитам свим такмичарима и тренерима који су вас припремили за такмичење и желим вам пуно успеха на Купу Србије“, изјавила је градска већница Нађ Косановић.

На карате Купу Војводине за полетарце, пионире и наде, који се одржао у Спортском центру „Јединство“ у Новом Бечеју, учествовало је преко 400 такмичара из 42 карате клуба. Такмичари из три сомборска клуба су освојили петнаест медаља, од којих шест златних, шест сребрних и три бронзане. Сви такмичари који су освојили медаље, остварили су пласман на Куп Србије који ће се одржати 25. и 26. новембра у Чачку.