РЕНОВИРАНЕ АМБУЛАНТЕ У СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋУ И СТАНИШИЋУ

Чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић и директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, др Емеше Ури, посетиле су амбуланте Дома здравља у Светозар Милетићу и Станишићу, где су са здравственим радницима и представником извођача радова предузећа „Драгичевић градња“ д.о.о. Суботица, разговарале о завршеним радовима на уређењу амбуланти.

Током радова у амбуланти Дома здравља у Светозар Милетићу замењена су стара дрвена врата и постављена нова, замењени прозори који нису били обухваћени претходним радовима, тако да је сада цео објекат амбуланте опремљен новом ПВЦ столаријом. Поред тога, уређен је санитарни чвор и окречени зидови у свим просторијама, а у току је и замена и монтажа нове стоматолошке столице. У Станишићу су поред кречења унутрашњих просторија амбуланте, уређени санитарни чворови за пацијенте, замењена преостала дотрајала столарија која није у претходној фази урађена и обновљена санитарија у сали за интервенције.

Уређење сеоских амбуланти се одвија у оквиру програма Града Сомбора „Здрави и на селу и у граду“, а у овој години су поред амбуланти у Станишићу и Светозар Милетићу, реконструисане и амбуланте у Алекса Шантићу и Чонопљи, док се тренутно изводе радови на амбуланти у Бачком Моноштору. Град Сомбор ће наставити са подршком и уређењем сеоских амбуланти, како би наши суграђани и медицинско особље имали што боље услове како за здравствене прегледе, тако и за рад.