ГРАДСКО ВЕЋЕ: РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ЗА ДОДЕЛУ ВАУЧЕРА ЗА НАБАВКУ ОГРЕВНОГ ДРВЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНА ЛИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СОМБОРА

Градско веће града Сомбора одржало је 177. седницу на чијем дневном реду се нашло 14. тачака.

На 177. седници, чланови Градског већа су утврдили предлог Одлуке о петим изменама одлуке о уређењу града, која се односи на период заузећа јавне површине за постављање тезги приликом продаје новогодишњих украса. Период излагања и продаје робе поводом божићних и новогодишњих празника ће бити продужен за петнаест дана и трајаће од 1. децембра 2023 до 15. јануара 2024. године. Предлог је доставило ЈКП „Простор“ Сомбор на основу поднетог захтева грађана.

Градско веће је утврдило предлог Одлуке о прихватању преноса права својине Републике Србије у својину Града Сомбора, угоститељског објекта који се налази на парцели број 440/2 Сомбор 1, у парку Иво Лола Рибар у Сомбору. Град  Сомбор је подржао идеју Радивоја Буквића да сними филм „Антиталенти“, у склопу којег би се наведени објекат користио као једна од локација снимања. За сам град који се поноси својим културним наслеђем, статусом мултикултуралне средине и који је у претходним годинама био окренут подршци уметника и креирању садржаја који промовишу град, становнике и историју града, одабир ове локације за снимање филма би био од значаја за Град Сомбор. Предметни објекат би се у будућности користио као објекат културе и истим би управљао Градски музеј града Сомбора у сарадњи са Културним центром „Лаза Костић“ Сомбор.

Одлуком чланова Градског већа, расписан је Јавни позив за избор корисника за доделу субвенција – енергетских ваучера за набавку огревног дрвета – тврди лишћари за социјално угрожена лица на територији града Сомбора. Са добијеним ваучерима, грађани ће вршити набавку огревног дрвета код привредног субјекта изабраног на основу Јавне набавке за набавку огревног дрвета. Рок важења ваучера је месец дана од дана издавања, а вредност субвенције износи два кубна метра по утврђеним ценама. Захтев за остваривање енергетског ваучера – субвенције се подноси у Центру за пружање услуга социјалне заштите из надлежности града Сомбора. Јавни позив се расписује у сврху материјалне подршке лицима којима је неопходна друштвена помоћ и подршка ради савладавања социјалних и животних тешкоћа и стварање услова за задовољавање основних животних потреба. На Јавни позив могу да се пријаве лица која имају пребивалиште на територији града Сомбора, чији укупни месечни приход, умањен за порезе и доприносе, по члану домаћинства не прелази 20.000 динара и која претходно нису користила једнократну новчану помоћ за набавку огрева у 2023. години.