МИНИСТАР ГАЈИЋ ПОСЕТИО КЛУБОВЕ БОРИЛАЧКИХ СПОРТОВА У СОМБОРУ

Министар за спорт, Зоран Гајић, посетио је данас Градску халу „Мостонга“ и том приликом обишао клубове борилачких спортова који у просторијама Градске хале држе тренинге младим спортистима. Испред Града, министра Гајића су дочекали градоначелник, Антонио Ратковић, градска већница за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић и директор Спортског центра „Соко“, Дарко Косановић, те посланик у Народној скупштини Републике Србије, Горан Милић,

Током разговора са члановима Боксерског клуба „Сомбор“, Џудо клуба „Бачка“, Кик – бокс клуба „Кобра“ и Рвачког клуба „Соко“, министар Гајић је изјавио како је увек пријатно доћи у Сомбор, град који је препознатљив по спортистима који имају завидне резултате на међународној сцени и додао како је важно улагати како у објекте за тренирање, тако и у тренерски кадар, како би млади од најранијег доба постали бољи људи и спортисти. Поред тога, захвалио се и градоначелнику и људима задуженим за спорт што се труде да омогуће што боље услове за бављење спортом својих суграђана.

„Сваки пут када се дође у Сомбор, стиче се утисак да је то један веома развијен спортски град са инфраструктуром и људима који обраћају пажњу на развој спорта. Било ми је изузетно задовољство видети млађе категорије спортиста пуних ентузијазма и жеље за напретком, као и тренерима који су показали да им је стало до тога да раде са децом и створе услове за развој будућих шампиона. Почетна обука и први тренинзи младих су изузетно важан фактор у њиховом даљем развоју, а Град Сомбор је успео да тај систем постави на здраве ноге и тиме значајније пружи подршку развоју спортиста, од најмлађих категорија па све до државних и светских шампиона и заиста им честитам на томе“, изјавио је министар Гајић.

Град Сомбор издваја значајна средства како би подржао клубове и спортисте на територији града, а улагања се односе како на спортску инфраструктуру, тако и на стипендирање најуспешнијих спортиста и тренера за стручно – педагошки рад. Градоначелник Ратковић се захвалио на посети министру Гајићу и додао да су до сада уложена значајна средства у спортску инфраструктуру, али да ће се са улагањима наставити на задовољство свих спортиста и рекреативаца.

„Хтео бих да се захвалим министру Гајићу на посети нашем граду и нашим клубовима борилачких спортова и на томе што се уверио у каквим условима тренирају. За нас нема великих или малих клубова, сви су једнаки и трудимо се да као Град пружимо подршку свим клубовима како би се осигурао њихов рад и даљи развој. Захваљујући Покрајини и Министарству, уложили смо значајна средства за опремање Градске хале „Мостонга“, од замене паркета, седишта и уградње телескопских трибина, до грејања и климатизације. У наредном периоду ће бити замењена столарија и реновиране свлачионице, као и паркинг, како би Градска хала била идеално место за обуку будућих шампиона који у овом граду живе“, изјавио је градоначелник Ратковић.

У 2023. години је из средстава буџета Града уложено преко 64 милиона динара у спортску инфраструктуру и спортске активности, како би се подстакли млади за активно бављење спортом, а са том праксом ће се према речима градоначелника, наставити и у наредном периоду.