УРЕЂЕНО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ И СПОРТСКИ ТЕРЕНИ НА ЧОНОПЉАНСКОМ ПУТУ

Јавно комунално предузеће „Зеленило“ Сомбор завршило је радове на реконструкцији дечијег игралишта и два спортска терена на Чонопљанском путу у Сомбору. Тим поводом, игралиште је обишао градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, начелница Градске управе, Јелена Велебит и градски већник Ђорђе Зорић, где су са представницима Месне заједницe „Црвенка“, и представницима ЈКП „Зеленило“ разговарали о протеклим радовима.

Реконструкција спортских терена је подразумевала пресвлачење фудбалског терена новим асфалтом и фарбање голова, док је на кошаркашком терену, поред асфалта, постављен и нови кош за играње. Дечије игралиште, које је део овог уређеног простора за игру и рекреацију, добило је садржајнији простор за боравак наших најмлађих суграђана на отвореном и по мери њихових потреба за кретањем. Поред Кљајићева и Чичова, игралиште на Чонопљанском путу у Сомбору је такође добило седам справа за играње и то љуљашке, клацкалице, вртешке, тобогане и слично.

У циљу повећане безбедности деце и омладине, око спортских терена и дечијег игралишта је постављена безбедносна ограда и стубићи који ће спречити несавесне грађане да се непрописно паркирају на површину терена. План је да се у наредном периоду ради на озелењавању овог простора као и на постављању клупа за посетиоце.