ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ШУНКА ФЕСТ – НАЈБОЉЕ ИЗ СОМБОРА“

У организацији Агробизнис центра за рурални развој и развој пољопривредне производње и Локалне акционе групе „Панонски фијакер“, данас је у Атријуму Градске куће одржан изложбени сајам сухомеснатих производа, гастрономских производа са ових простора и  изложба старих заната. Манифестацију је посетио градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић са сарадницима, који је разговарао са излагачима и том приликом истакао важност очувања аутотентичних производа који су незаобилазни потенцијал гастрономско – туристичке понуде овог подручја.

Изложбу домаћих сухомеснатих производа и радиности, пратило је и такмичење за најбољи укус Сомбора, а по оцени жирија, прво место отишло је у руке Жељка Милојевића из Кљајићева.

Циљ данашње манифестације је била промоција локалних производа и гастрономских укуса Сомбора, како би се пружила додатна подршка произвођачима сухомеснатих и других прехрамбених производа и производа домаће радиности.

Реализацију ове манифестације подржали су Град Сомбор и Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду.