СРЕДЊА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“ ОПРЕМИЛА САЛОН ЗА ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ

У сарадњи Града Сомбора кроз активности Канцеларије за младе и Средње школе „Свети Сава“, отворен је Волонтерски сервис младих средњошколаца. Члан Градског већа за област финансија и привреде, Сава Дојић и начелник Одељења за образовање, Горан Тодорић, посетили су Волонтерски сервис Средње школе и том приликом разговарали са професорима, али и ученицима који учествују у овом пројекту.

За потребе овог пројекта, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Сомбор, финансирали су опремање салона за практичну наставу образовних профила Фризер и Педикир – маникир. Ученици друге и треће године наведених образовних профила ће пружати грађанима бесплатне услуге прања косе, шишања, фенирања и прављења фризура, као и основни педикир и маникир уз подршку и надзор професора практичне наставе.

Према речима директорице ове школе, Јелене Кокот, овај вид практичне наставе у ком ће ученици радити са грађанима као будућим муштеријама, имаће великог значаја за стицање искуства и додатних знања, како би након завршетка образовања били спремни за будуће запослење и даљи рад.

Из Средње школе „Свети Сава“ поручују да сви заинтересовани грађани који желе бесплатно да добију услуге фризера или педикира и маникира, могу да се пријаве у просторијама школе и закажу термин. Фризерске услуге ће се вршити средом у периоду од 8.00 до 19.00 часова, док ће услуге педикир и маникир бити уторком од 8.00 до 14.00 часова и средом од 14.00 до 19.00 часова.