ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ НОВУ СЕЗОНУ

Члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић, присуствовао је данас смотри опреме и технике на пункту зимске службе на Безданском путу, заједно са представницима Полицијске управе Сомбор, јавних комуналних предузећа „Зеленило“, „Чистоћа“, „Простор“ и „Водоканал“, који су укључени у активности Зимске службе.

Према речима градског већника Зорића, Зимска служба је спремна за предстојећу сезону, а смотром опреме и технике су то и показали: „Ове године је обухваћено око 134 километра путева за чишћење по приоритетима које ће одредити управљач путева ЈКП „Простор“ Сомбор.  Поред возила, на стању Зимске службе има око 150 тона соли, а у поступку јавне набавке ће се обезбедити додатних 75 тона. Наши грађани могу да буду спокојни, јер ће Зимска служба учинити све што је потребно како би путеви на територији града Сомбора били чисти и проходни током трајања зимске сезоне“, изјавио је градски већник Зорић.

Новоизграђена деоница пута Стапар – Сивац, као и пут од Бачког Моноштора до Купусине, чија изградња је у току, такође ће бити обухваћени планом рада Зимске службе. На данашњој смотри је истакнуто да је сва потребна механизација ремонтована и да је на располагању, спремна за активности у предстојећем зимском периоду.