ОДРЖАНА 175. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 175. седницу на чијем дневном реду се нашло 13. тачака.

На 175. седници, чланови Градског већа су прихватили предлог Плана рада Зимске службе за извођење радова на пословима одржавања општинских путева и улица у зимском периоду у Граду Сомбору, „Зимска служба“ и „Мала зимска служба у насељеним местима“ за сезону 2023/2024. на предлог ЈКП „Простор“ Сомбор као управљача путева. Послови Зимске службе према предложеном Плану радова се обављају у периоду од 16. новембра 2023. године до 31. марта 2024. године. Такође, прихваћена је и понуда ЈКП „Зеленило“ Сомбор, за одржавање општинских путева и улица у граду Сомбору и насељеним местима и „Мала зимска служба“, за сезону 2023/2024. годину. Стручно технички надзор над извођењем радова „Зимске службе“ вршиће ЈКП „Простор“ Сомбор.

Чланови Градског већа су, између осталог, прихватили предлог Првих измена и допуна финансијских планова Месних заједница за 2023. годину, усклађених са Одлуком о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2023. годину. Овим предлогом, финансијски планови месних заједница, као индиректних корисника Одељења за комуналне делатности, имовинско – правне и стамбене послове, усаглашени су са расходном страном Посебног дела Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора. Поред тога, прихваћен је и предлог Финансијског плана за комуналну област – грађевинско земљиште и путеви, а прихваћен је и предлог Закључка за усвајање Других измена и допуна финансијских планова у оквиру Програма 16 – Политички систем локалне самоуправе и Програма 15 – Опште јавне услуге Управе за 2023. годину. Чланови Градског већа су прихватили Закључак за усвајање првог ребаланса финансијског плана за програм Локалног економског развоја под називом „Унапређење привредног и инвестиционог амбијента“  с циљем дотације невладиним организацијама за пројекте који су од значаја за локалну самоуправу. Такође, прихваћен је и предлог усклађеног финансијског плана Туристичке организације града Сомбора са Одлуком о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2023. годину.

Градско веће је прихватило Предлог закључка у вези суфинансирања пројекта хитне санације крова Средње пољопривредно – прехрамбене школе. На крову школске зграде дошло је до пуцања две носеће греде чијим пуцањем се угрожава стабилност целог крова. На предлог Одељења за образовање, Градско веће је одобрило средства у износу од једног милиона динара за хитну санацију крова ове школе.

На 175. седници, прихваћен је и Предлог закључка у вези суфинансирања пројекта Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор – размена ученика и професора из Адане – Турска. Циљ пројекта је развој неформалног облика образовања по европским стандардима кроз промовисање интеркултуралног дијалога, толеранције и глобалног разумевања. Град Сомбор ће суфинансирати овај пројекат у износу од 220 хиљада динара.