ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „ВЕРА ГУЦУЊА“ ОБЕЛЕЖИЛА 138 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

У Народном позоришту у Сомбору, синоћ је обележено 138 година од оснивања Предшколске установе „Вера Гуцуња“. Присутне госте, представнике локалне самоупораве, васпитаче, родитеље и децу, поздравила је директорица ове установе, Александра Перовић, која се захвалила свом особљу на труду који улажу у васпитање наших најмлађих, као и представницима Града Сомбора који све ове године дају несебичну подршку.

Испред Града Сомбора, прослави је присуствовала заменица градоначелника, Љиљана Тица и чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков. Том приликом, Заменица Тица је поздравила присутне у Народном позоришту и додала како је част бити у прилици да заједно са васпитачима и родитељима, присуствује оваквом догађају који је на понос како суграђана, тако и Града Сомбора.

„Желим посебно да се обратим и захвалим свим запосленима у Предшколској установи „Вера Гуцуња“, за ваш труд и савесност коју исказујете у тако изузетно важном сегменту наших живота какав је брига о деци најмлађег узраста. Додала бих да, уз едукативно умеће, нераздвојно иду љубав и хуманост. Ви издашно испољавате све ове атрибуте људскости, толико неопходне када је реч о старању за децу и за формирање њихових личности. Као и сви ми, и Град се са љубављу стара о бројним другим потребама наших најмлађих суграђана, посебно о њиховој безбедности, те је покренуо и акцију о стицању почетних знања у саобраћају. Због тога је почело опремање свих објеката Предшколске установе бициклићима, теписима са апликацијама саобраћајница и раскрсница, знацима хоризонталне сигнализације, едукативним играчкама, саобраћајним знацима и другим дидактичким средствима, која малишанима пружају прва сазнања о безбедном учешћу у саобраћају. Верујући да заједнички можемо да учинимо још доста тога на стварању што бољих услова за ваш рад и за боравак дечице у предшколским установама, најсрдачније вам, у име Града Сомбора, честитам Дан установе“, изјавила је заменица градоначелника Љиљана Тица.

Као знак захвалности, заменица градоначелника Љиљана Тица, добила је на поклон слику коју су насликали малишани ове Предшколске установе, који су уједно извели и нетипичну представу, у којој није постојао сценарио нити припреме за њену изведбу, већ је све препуштено импровизацији и дечијој машти и интересовањима.

Сомборска Предшколска установа је добила назив по суграђанки Вери Гуцуњи, лекарки и хуманисти, настрадалој у антифашистичкој борби. Данас су у саставу ове установе 32 дечја вртића, у којима се налази око 1800 малишана.