У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА ИЗМЕЂУ БАЧКОГ МОНОШТОРА И КУПУСИНЕ

Радови на изградњи локалног пута на одбрамбеном насипу који повезује Бачки Моноштор и Купусину су у току, а исте је обишао градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић са градским већником за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђем Зорићем, представницима Савета месне заједнице „Бачки Моноштор“ и представницима извођача радова „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас.

Том приликом, градоначелник Ратковић се упознао са током радова на овом изузетно значајном путу чијом изградњом ће се повезати становници општина Апатин и Сомбор, омогућаваћуји бржи транспорт људи и лакши приступ граничним прелазима.

„Прошле године је завршена деоница на територији општине Апатин, сада се ради деоница на територији Града Сомбора. Тренутно се ради на 5,3 километра и у фази су радови на насипању туцаника. До краја следеће недеље, комплетно ће бити завршено насипање туцаником и урађене све припремне радње за асфалтирање“, рекао је градоначелник Ратковић.

Завршени су радови на постављању насипа и носећег слоја песковитог шљунка, а тренутно се ради слој дробљеног каменог агрегата. У завршној фази радова ће се урадити два слоја асфалта, носећи и хабајући завршни слој.

„Изградњом овог пута, допринеће се бољем туристичком положају, како за Бачки Моноштор, тако и за околна места која се налазе у зони Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ и скратити време путовања до Апатина, као и становницима Апатина до границе Бачки Брег – Сантово и Бездан – Батина“, навео је одборник у Скупштини града Сомбора, Далибор Форгић.

Дужина пута од Бачког Моноштора до Купусине износи 10,5 километара, а ширина 5,5 метара. Пројекат суфинансирају Управа за капитална улагања АПВ и Град Сомбор. Град Сомбор наставља са улагањем у саобраћајну инфраструктуру, градећи путеве како у граду, тако и у свим насељеним местима на територији Града Сомбора, све у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, али и пружајући бољу понуду потенцијалним инвеститорима како би додатно уложили у наш град и становништво.