ОТВОРЕНЕ 11. СОМБОРСКЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ

Отворен је једанаести по реду фестивал Сомборских музичких свечаности (СОМУС) у Великој сали Градске куће, а званично га је отворио помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње, Бранислав Сворцан.

„Драго ми је што видим да је сала пуна и да су сва места заузета и очекујем да ће и у наредним данима бити тако. Сомборски Културни центар „Лаза Костић“ озбиљно и квалитетно ради на развоју и промоцији културе, а поред СОМУС-а , покренули су и Сомборски филмски фестивал, Вече уличних свирача и друге, који из године у годину привлаче све више и више публике и посетилаца у наш град, стављајући нас на културну мапу света“, изјавио је помоћник градоначелника Сворцан и званично отворио фестивал.

Првог дана СОМУС-а публика је уживала у концерту под називом „Екипа из снова“ који су извели Мејред Хики, Вилијам Хоган, Натали Логран, Паоло Бономини и Мате Бекавац.

У наредним данима, на репертоару СОМУС-а ће бити одржани концерти „Гужва на сцени“, „Екстра – девичански романтизам“, „Три, четири, (Нови) сад“ и „Македонисимо“.

Организатор фестивала је Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор у сарадњи са Градом Сомбором.