ПОСЕТА ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА ЗА СПОРТ БАЧКОМ БРЕГУ И КОЛУТУ

Државни секретар за спорт, Марко Кешељ, посетио је данас Бачки Брег и Колут, где су га дочекали градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, посланик у Народној скупштини Републике Србије, Горан Милић, градска већница за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић, председник Спортског савеза града Сомбора, Зоран Бојић и представници МЗ „Бачки Брег“ и МЗ „Колут“.

Државни секретар Кешељ је током посете ФК „Динамо 1923“ Бачки Брег и ФК „Јединство 1947“ Колут разговарао са фудбалерима и тренерима о постигнутим успесима до сада и напорима које улажу како би опстали као клуб и спортска породица, захваљујући којој су Брежани прославили сто година од оснивања.

„Желео бих да честитам Фудбалском клубу „Динамо 1923“ сто година постојања, што чини традицију којом мало клубова у Србији може да се похвали. У Влади Републике Србије не постоје мали или велики клубови и наставићемо да обилазимо све спортске клубове и да им помогнемо да се играју и такмиче“, изјавио је државни секретар Кешељ.

Током посете ФК „Динамо 1923“ Бачки Брег и ФК „Јединство 1947“ Колут, у присуству државног секретара и представника локалне самоуправе, уручене су лопте за фудбал, нови дресови, штуцне и рукавице.

„Захвалио бих се на вредној опреми коју су нам данас донели испред Министарства спорта и Фудбалског савеза Србије. Драго ми је што се сви заједно трудимо да поред клубова у граду, помажемо клубове и у сеоским срединама. Град Сомбор је у 2023. години издвојио више од 64 милиона динара за област спорта у виду улагања у спортску инфраструктуру и едукацију спортиста, као и доделу спортских стипендија. Наставићемо са улагањем у спортске објекте и опрему у нашем граду како би сви могли да имају услове какве и заслужују“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Током посете спортским клубовима у Бачком Брегу и Колуту, државни секретар је са представницима локалне самоуправе присуствовао тренинзима на којима су првотимци али и најмлађи играчи показали своје фудбалско умеће.