ГРАД ВРТИЋИМА ПОКЛОНИО ЕДУКАТИВНЕ ИГРАЧКЕ ЗА ВИШИ СТЕПЕН БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора, на челу са градоначелником Антониом Ратковићем и представници локалне самоуправе, данас су заједно уручили поклоне свим вртићима који се налазе на територији града. Као и претходних година, малишани у вртићима добијају вредне поклоне који су едукативног карактера како би се од најмлађег узраста учили правилном и безбедном учествовању у саобраћају.

Градоначелник Ратковић је заједно са члановима Савета за безбедност саобраћаја, Сташом Ковачевићем и Момиром Миоковићем, посетио Вртић „Мали принц“ Сомбор, вртић „Бајка“ Сомбор и вртић „Звездице“ Кљајићево, где је поделио поклоне и разговарао са малишанима.

„Настављамо са опремањем вртића средствима из буџета опредељеним за рад Савета за безбедност саобраћаја. Ове године смо издвојили 900 хиљада динара како би опремили све вртиће, а оно што нас изузетно чини срећним је управо то што су ове поклончиће бирали малишани прошле године када смо им делили поклоне у истој акцији. Наставићемо с овом активношћу и у наредном периоду у циљу повећања безбедности најмлађих учесника у саобраћају, а оно што нас посебно радује је што васпитачице активно раде са децом на едукацији о саобраћају и саобраћајним прописима“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Сваки вртић је на поклон добио тепих са апликацијом саобраћајница, семафор са светлосним ефектима и бројне играчке као што су камиони, трактори, багери и слично.

Град Сомбор и Савет за безбедност саобраћаја настављају да раде на едукацији и увођењу мера које ће допринети повећаној безбедности свих учесника у саобраћају, а нарочито наших најмлађих суграђана.