У ТОКУ РАДОВИ НА ПУТУ РАСТИНА – РИЂИЦА

Изградња атарског пута од Растине до Риђице је у току, а исте је обишао градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са чланом Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђем Зорићем, представницима Месне заједнице „Риђица“ и представницима извођача радова испред „Extra Auto Transport“ д.о.о. Врбас.

Одрађени су припремни радови на ископу и насипу прве трасе пута, а тренутно се одвијају радови на цементној стабилизацији у дужини од 1,8 километара. Током обиласка радова, градоначелник Ратковић је разговарао са присутнима о динамици и сложености истих, те нагласио значај овог пута за становнике Риђице.

„У току су радови на првој фази атарског пута од Риђице до Растине, а очекивани завршетак истих је до средине новембра. Ово је вишегодишњи пројекат, који кад буде завршен, повезаће насељено место Риђицу са Растином и граничним прелазом Бачсентђерђ, али и омогућити становницима Риђице да брже и лакше стигну до Сомбора“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Укупна деоница пута од Риђице до Растине износи 6,5 километара, а финансирана је средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и средствима из буџета Града Сомбора.