ОДРЖАНА „ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“ У СОМБОРУ

У организацији Црвеног крста Сомбор, уз подршку Града Сомбора, Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор и АРК „Сомаратон“, данас је одржана трка под називом „За срећније детињство“. Испред Града Сомбора, рекреативно – хуманитарној манифестацији су присуствовали градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић.

Пред сам почетак такмичења, учесницима трке се обратио Милан Стакић, директор Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор, те уз речи добродошлице, позвао их да се пред такмичење загреју уз ритам Плесне групе „Зверка“. Градска већница Нађ Косановић, уводним говором, поздравила је све учеснике и званично отворила такмичење: „Драго ми је што сте се окупили у оволиком броју. Хвала свима што сте се укључили у ову спортску манифестацију. Пазите једни на друге, поштујте правила фер плеја и желим вам пуно среће и успеха“.

Трка „За срећније детињство“ је рекреативно – хуманитарна активност Црвеног крста Србије у којој деца и млади показују своје опредељење за здрав начин живота и највише хуманитарне вредности. У трци су учествовала деца школарци, узраста од првог до осмог разреда Основних школа, а за најуспешније су обезбеђене медаље.

Током манифестације, прикупљена је хуманитарна донација у износу од 138.000 динара, која ће бити уплаћена на рачун Фондације „Буди хуман“, за нашу суграђанку Биљану Радонић.

Трка „За срећније детињство“ се организује у склопу Европске недеље спорта, која се одржава од 23. до 30. септембра, а последњег дана овог догађаја, биће организована кајакашка тура на Великом Бачком каналу где ће се деца која се баве овим спортом провозати са својим родитељима у кајацима.