ДЕЛЕГАЦИЈА НАЦИОНАЛНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА ЈАВНУ УПРАВУ ПОСЕТИЛА СОМБОР

Представници Националне академије за јавну управу, на челу са директором Дејаном С. Милетићем, били су данас у посети Сомбору где су их свечаним пријемом поздравиле заменица градоначелника Љиљана Тица, начелница Градске управе Јелена Велебит и Звездана Тркуља из Одељења за општу управу,  на пословима људских ресурса.

Повод за посету делегације је остварени успех Градске управе града Сомбора, која има преко 85% службеника који су пријављени на Националну академију у сврху усавршавања и развоја својих знања и вештина. По броју пријављених и по статистици остварених резултата, Град Сомбор се налази на првом месту у Републици Србији, истакао је директор Милетић, а заменица градоначелника Љиљана Тица је појаснила на који начин се долази до остварених резултата.

„Да би одржали квалитет рада на очекиваном нивоу и унапредили квалитет услуга, Град Сомбор и Градска управа града Сомбора, посебну пажњу поклањају стручном усавршавању службеника. С тога, пре свега, пружамо подршку службеницима да континуирано унапређују своје компетенције, учествујући у свим облицима стручног усавршавања које организује Национална академија за јавну управу. Велики број наших службеника је редовни полазник обука Националне академије, на шта смо поносни, али циљ нам је да сви службеници буду укључени у процес стручног усавршавања“, изјавила је заменица градоначелника Љиљана Тица.

Директор Националне академије, Дејан С. Милетић, захвалио се Граду Сомбору, рекавши да својим радом и бригом о својим службеницима и њиховом усавршавању, даје пример и осталим градовима и општинама којим путем треба да иду.

„Национална академија за локалну самоуправу је формирана са намером да се подржи локална самоуправа, у смислу, да се знање цени, да се подрже промене у Републици Србији на начин да службеници локалне самоуправе буду на прави начин укључени у све те промене са одређеним знањима и вештинама које би им омогућиле подизање капацитета рада локалне самоуправе. Са великим задовољством смо данас у Сомбору и велико је задовољство видети на ком нивоу су до сада укључени службеници у рад наше академије, односно похађање одређених обука које су од користи за успешнији и квалитетнији њихов рад“, изјавио је директор Националне академије Милетић.

Након одржаног састанка са представницима Града, одржан је и проширени састанак са запосленима у Градској управи, на ком је било речи о плановима за проширење сарадње и даљем развоју и начинима спровођења обуке службеника Градске управе.