ОДРЖАНИ „ДАНИ ВЕСЕЛЕ МАШИНЕ“ У КЉАЈИЋЕВУ

У организацији Удружења „Висови“ из Кљајићева, одржано је такмичење у 14. „Веселој машини 2023“ и XI “Златни дестилат“ на Бурдушовом брду у Кљајићеву. Испред Града Сомбора, присуствовали су помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић, градски већник за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић и градски већник за област руралног развоја, Срђан Савић.

Такмичење подељено у две категорије, обухватало је избор за најбољу ракију која се пече на дан манифестације, као и такмичење за XI „Златни дестилат“, који је обухватао ракије које су прављене 2022.

Победници овогодишње „Веселе машине“ су Јован Буловић и Илија Кривошић из Станишића, другопласирани су Вељко и Дубравка Јаковић из Црвенке, а треће место су узели Марко и Чедомир Гојић из Кљајићева.

Победник XI „Златног дестилата“ је Боговац Раде из Сомбора, друго место су поделили Суботић Мирко из Кикинде и Радован Миличић из Чуруга, док је треће место припало Влади Огару из Кљајићева.

Током манифестације, такмичари и посетиоци су имали сјајну прилику да уз дружење и дегустацију традиционалног напитка, размене искуства и знања, а сама манифестација је пропраћена културно – уметничким програмом.