СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ДОНЕТО РЕШЕЊЕ О ОБРАЗОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ЗА 2023.

Градско веће града Сомбора одржало је данас 168. седницу на чијем дневном реду се нашлo 22. тачке.

Чланови Градског већа су, између осталог, прихватили Извештаје о раду за 2022. годину јавно комуналних предузећа у граду Сомбору. Извештај о раду ЈКП „Eнергана“ Сомбор за 2022. годину чији је саставни део Извештај независног ревизора „Центар за ревизију“ д.о.о. Нови Сад о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Eнергана“ Сомбор за 2022. годину, потом Извештај о раду ЈКП „Зеленило“ Сомбор за 2022. годину чији је саставни део Извештај независног ревизора „ECOVIS FinAudit“ д.о.о. Београд о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Зеленило“ Сомбор за 2022. годину. Такође је прихваћен Извештај о раду ЈКП „Водовод“ Бездан за 2022. годину чији је саставни део Извештај независног ревизора „Бојић ревизија“ д.о.о. Шабац о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Водовод“ Бездан за 2022. годину, као и Извештај о раду ЈКП „Водоканал“ Сомбор чији је саставни део  Извештај независног ревизора „Центар за ревизију и економска истраживања“ д.о.о. Нови Сад о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Водоканал“ Сомбор за 2022. годину. Прихваћен је и Извештај о раду ЈКП „Простор“ Сомбор чији је саставни део Извештај независног ревизора „Центар за ревизију и економска истраживања“ д.о.о. Нови Сад о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Простор“ Сомбор за 2022. годину, као и Извештај о раду ЈКП „Чистоћа“ Сомбор за 2022. годину чији је саставни део Извештај независног ревизора „ECOVIS FinAudit“ д.о.о. Београд о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Чистоћа“ Сомбор за 2022. годину, закључно са прихваћеним Извештајем о раду ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ Сомбор чији је саставни део Извештај независног ревизора „Центар за ревизију“ д.о.о. Нови Сад о извршеној ревизији финансијских извештаја ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ Сомбор за 2022. годину. Свих седам прихваћених Извештаја се упућују одборницима Скупштине Града Сомбора на разматрање и усвајање на некој од наредних седница.

На 168. седници Градског већа Града Сомбора, донето је Решење о образовању Комисије за реализацију мера енергетске санације за 2023. годину, а потом је донето и Решење о именовању руководиоца програма енергетске санације породичних кућа и станова које спроводи Град Сомбор. Закљученим Уговором између Града Сомбора и Министарства рударства и енергетике у 2023. години, о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова које спроводи Град Сомбор, Град се обавезао да образује Комисију за реализацију мера енергетске санације, у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“. Образована Комисија је следећег састава: Слађана Илић, дипл. инж. маш. – председник Комисије, Јасмина Шолар Новаковић, дипл. прав. – члан, Ружица Маринов, дипл. екон. –  члан, Наташа Рончевић Дрезгић, дипл. прав. – члан, Александра Сечујски, дипл. прав. – члан, Милован Топић, дипл. еколог-зашт. жив. сред. – члан, Стафани Кужет Ћавар – члан, Росана Крстић, дипл. инж. грађ. – члан, Јовић Милан, дипл. инж. грађ. – члан, Алаин Пест, грађ. техничар – члан, Алекса Алексић, грађ. техничар – члан, Зоран Вукоманов, грађ. инж. – члан и Снежана Галић – члан. За руководиоца програма енергетске санације, именован је Игор Латас, дипл. инж. грађ.

Градско веће је одобрило финансијску помоћ Биљани Радонић, оболелој од тешке болести, за лечење у клиници у Турској у износу од 1.044.300,00 динара, те се налаже Центру за социјални рад Сомбор да донесе Решење о праву на ванредну/интервентну помоћ Биљани Радонић и изврши пренос одобрених средстава на рачун хуманитарне фондације Буди хуман – Александар Шапић „Једнака шанса за све“.