У ТОКУ АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ НИКОЛАЈА ШИМИЋА И ПОСТАВЉАЊЕ ЛЕЖЕЋИХ ПОЛИЦАЈАЦА ПО ЗАХТЕВУ ГРАЂАНА

На подручју града Сомбора, у току је извођење радова на реконструкцији улице Николаја Шимића у граду Сомбору. Такође, по захтеву грађана, ради повећања безбедности саобраћаја упућеном Граду Сомбору, а преко наручиоца пројекта, Савета за безбедност саобраћаја, у току је постављање 12 лежећих полицајаца на више локација. Извођење радова је обишао члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић.

Градски већник Зорић је у разговору са надзорним органима предметних радова испред ЈКП „Простор“ Сомбор констатовао да су радови у улици Николаја Шимића при крају. Врши се комплетна реконструкција целе улице, на деоници од Шикарског пута до Јосићког пута се пресвлачи новим слојем асфалта у циљу повећања степена безбедности саобраћаја и саме стабилности пута, дужине од 920 m, док је ширина пута 3 m. Након радова на асфалтирању коловоза, биће постављена ојачања банкинама са обе стране.

На захтев грађана, те сагледавања стања на терену, а по предмету Пројекта саобраћаја и саобраћајне сигнализације у циљу повећања безбедности саобраћаја, у току је постављање вештачких успоривача брзине и ограничавање брзине кретања возила на 30 km/h. Пројектовани су асфалтни и гумени лежећи полицајци различитих ширина коловоза. Уз сваки успоривач брзине, прописана је и поставка адекватних саобраћајних знакова. По предметном пројекту, радове на Чонопљанском путу, обишли су и представници Савета Месне заједнице „Црвенка“, на ком су постављена 4 лежећа полицајца, обележена су 2 пешачка прелаза и постављене су вибро-кваке, којима возачи добијају информацију да треба да успоре вожњу. У улицама Хајдук Вељка и Марка Краљевића у граду Сомбору, постављена су укупно 3 лежећа полицајца, на тзв. раскрсници „рашље“ и у току је њихово фарбање. У градским улицама Мајора Илића Бајке, потом Шикарски пут, Алексе Шантића, Стевана Мокрањца, Вукице Митровић и Роковачки пут, такође је у току поставка вештачких успоривача брзине и одговарајућих саобраћајних знакова.

Овим пројектом, обухваћена су и насељена места, те је у месту Растина, у улици Солунских бораца, такође постављен лежећи полицајац. Улица Станка Опсенице насељеног места Дорослово, која се налази у зони школе, добија лежећег полицајца, као и улица Владимира Назора у месту Бачки Моноштор.