ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СРБИЈА ПРВАК ЕВРОПЕ И СВЕТА“ У СОМБОРУ

У организацији Фудбалског савеза Србије, уз подршку Града Сомбора, у Народном позоришту у Сомбору, одржана је промоција књиге „Србија првак Европе и света“. Промоцији су присуствовали градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић.

Водитељ програма био је наш најпознатији спортски новинар, Александар Стојановић, који је са публиком поделио лични утисак о књизи и невероватном путу наше репрезентације.

Књига која у себи обухвата две приче, два спортска такмичења, на 264 стране говори о изузетно великим успесима наше фудбалске репрезентације и младим фудбалерима који су насупрот свим потешкоћама и неизвесностима, успели да дођу до крова света, записујући  своје име и име Републике Србије у историју. Успеси који су остварени у Литванији и на Новом Зеланду, када смо постали прваци Европе  до У19 и светски прваци до У20, кроз ову књигу, имају за циљ да мотивишу младе генерације да се баве спортом, да верују у себе и да буду истрајни.

Том приликом, градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, срдачно је поздравио све присутне и упутио речи подршке спортистима: „Драга децо, драги спортисти, част ми је што у Сомбору можемо сви заједно да представимо успех наше репрезентације кроз ову књигу. Сви сте ви победници самим тим што сте почели да се бавите спортом, наставите да тренирате и да се трудите, а резултати ће сами доћи“.

На сваком седишту Народног позоришта у Сомбору, налазио се по један примерак ове двојне шампионске књиге и заставe Републике Србије намењен нашим малишанима, а на позорници се могао видети пехар који су фудбалери освојили на Светском првенству на Новом Зеланду, као и копачка Немање Максимовића, с којом је дао победоносни гол у финалу.

Град Сомбор подржава промоцију спорта и спортских активности, верујући да је здравље и развој наше деце и омладине приоритет свакога од нас.